Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Currys burgonyamuffin

Ha a muffinra gondolunk, egy habos-babos, színes desszert jut eszünkbe. Pedig muffin sósan is elkészíthető. Például burgonyából, amit előételként, vendégvárónak, de akár sültek mellé köretként is tálalhatunk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • 3 szál koriander
  • 2 chili
  • curry por ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formák mélyedéseit vajjal kenjük, és liszttel beszórjuk vagy papírformákkal kibéleljük. A burgonyát megmossuk, és héjában bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, és meghámozzuk. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón. Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az áttört burgonyát, a lisztet, tojást, vajat, zúzott fokhagymát, kevés sót, apróra vágott koriander zöldet, chili paprikát és a curryport tálban jól összekeverjük. A felfuttatott élesztőt a burgonyás masszához öntjük, majd jól elkeverjük. A tésztát a muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy azokat 2/3 részig töltse ki. A burgonyás tésztát fél órán át kelesztjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve sütőből rövid ideig pihentetjük, és kiszedjük a formából.