Ha a muffinra gondolunk, egy habos-babos, színes desszert jut eszünkbe. Pedig muffin sósan is elkészíthető. Például burgonyából, amit előételként, vendégvárónak, de akár sültek mellé köretként is tálalhatunk.

Hozzávalók:
- 10 dkg rétesliszt
- 20 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 3 tojás
- 3 szál koriander
- 2 chili
- curry por ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formák mélyedéseit vajjal kenjük, és liszttel beszórjuk vagy papírformákkal kibéleljük. A burgonyát megmossuk, és héjában bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, és meghámozzuk. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón. Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az áttört burgonyát, a lisztet, tojást, vajat, zúzott fokhagymát, kevés sót, apróra vágott koriander zöldet, chili paprikát és a curryport tálban jól összekeverjük. A felfuttatott élesztőt a burgonyás masszához öntjük, majd jól elkeverjük. A tésztát a muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy azokat 2/3 részig töltse ki. A burgonyás tésztát fél órán át kelesztjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve sütőből rövid ideig pihentetjük, és kiszedjük a formából.