Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokoládés őszibarack kókusszal

Kétségtelen, hogy márciusban igen kevés esély van az őszibarack beszerzésére, de vannak olyan gyümölcsök, amikkel nyugodtan lehet helyettesíteni a fő alapanyagot. Ilyenkor a szilva, a füge vagy bármilyen más gyümi is megteszi. Talán így sokkal szívesebben fogyasztjuk a vitaminokkal teli gyümölcsöket, melyek tökéletesen passzolnak a csokoládéval.

Hozzávalók:

250 ml habtejszín
5 dkg étcsokoládé
1 ek cukrozatlan kakaópor
öt szem őszibarack
kókuszreszelék

Elkészítés:

A megmosott barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük. Melegítsünk edényben habtejszínt, törjük bele az étcsokit. Adjuk hozzá a kakaót, és addig kevergessük, amíg az étcsoki teljesen elolvad. Mártsuk bele félig a fél barackokat, helyezzük egy sütőpapírral borított tálcára, a csokis felére szórjunk kókuszreszeléket, majd tegyük hűtőbe. Gyors, egyszerű, remek desszert, az év minden szakaszában.