Kétségtelen, hogy márciusban igen kevés esély van az őszibarack beszerzésére, de vannak olyan gyümölcsök, amikkel nyugodtan lehet helyettesíteni a fő alapanyagot. Ilyenkor a szilva, a füge vagy bármilyen más gyümi is megteszi. Talán így sokkal szívesebben fogyasztjuk a vitaminokkal teli gyümölcsöket, melyek tökéletesen passzolnak a csokoládéval.

Hozzávalók:
250 ml habtejszín
5 dkg étcsokoládé
1 ek cukrozatlan kakaópor
öt szem őszibarack
kókuszreszelék
Elkészítés:
A megmosott barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük. Melegítsünk edényben habtejszínt, törjük bele az étcsokit. Adjuk hozzá a kakaót, és addig kevergessük, amíg az étcsoki teljesen elolvad. Mártsuk bele félig a fél barackokat, helyezzük egy sütőpapírral borított tálcára, a csokis felére szórjunk kókuszreszeléket, majd tegyük hűtőbe. Gyors, egyszerű, remek desszert, az év minden szakaszában.