Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gesztenyés tiramisu

Az olaszok egyik legnépszerűbb desszertje: a tiramisu. Azonban egy kis fantáziával tovább lehet gondolni. Van epres változata is, de például a gesztenye is rendkívül jó kiegészítője az alap receptnek. Télen, nyáron, mindegy, csak legyen türelem kivárni, amíg a benne lévő piskóta kissé megpuhul.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek rum
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg meggybefőtt
  • 20 db babapiskóta
  • 1 dl feketekávé (eszpresszó)
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A gesztenyepürét átnyomjuk krumplinyomón, és meglocsoljuk egy kicsi rummal. Másik edényben kemény habot verünk a tejszínből, és ebbe finoman belekeverjük a pürét. Egy szögletes üvegtálba egy sor babapiskótát helyezünk, meglocsoljuk kevés rummal ízesített kávéval, majd jöhet egy sor jól lecsöpögtetett meggybefőtt és a tejszínes gesztenyekrém. Ezt ismételjük meg még egyszer. A krém legtetejét megszórjuk átszitált kakaóporral, díszíthetjük szeletelt gesztenyével, és mehet a hűtőbe. Egy óra múlva már tálalhatjuk is, maximum két napig áll el.