Az olaszok egyik legnépszerűbb desszertje: a tiramisu. Azonban egy kis fantáziával tovább lehet gondolni. Van epres változata is, de például a gesztenye is rendkívül jó kiegészítője az alap receptnek. Télen, nyáron, mindegy, csak legyen türelem kivárni, amíg a benne lévő piskóta kissé megpuhul.

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 dl habtejszín
- 2 ek rum
- 2 ek cukor
- 25 dkg meggybefőtt
- 20 db babapiskóta
- 1 dl feketekávé (eszpresszó)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A gesztenyepürét átnyomjuk krumplinyomón, és meglocsoljuk egy kicsi rummal. Másik edényben kemény habot verünk a tejszínből, és ebbe finoman belekeverjük a pürét. Egy szögletes üvegtálba egy sor babapiskótát helyezünk, meglocsoljuk kevés rummal ízesített kávéval, majd jöhet egy sor jól lecsöpögtetett meggybefőtt és a tejszínes gesztenyekrém. Ezt ismételjük meg még egyszer. A krém legtetejét megszórjuk átszitált kakaóporral, díszíthetjük szeletelt gesztenyével, és mehet a hűtőbe. Egy óra múlva már tálalhatjuk is, maximum két napig áll el.