Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Darált húsos krumpli

Nem hátrány, ha egy varázslatos ételhez csak néhány alapanyagra van szükség. Ilyen a darált húsos krumpli is, ami nem igényel különösebb „tudást”. A kezdő háziasszonyoknak sem okoz gondot, a siker pedig garantált: ízletes, tartalmas…

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 1/2 kg darált hús
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoránna
  • 2 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, és egészben feltesszük főni. A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Ráöntjük a vizet, és lefedjük. Gyakran átkeverjük. Addig főzzük, amíg ki nem fehéredik. Utána hozzáadjuk a fűszereket és rátörjük a fokhagymát. Lehet kicsit sósabbra csinálni, mert jön még bele a tejszín és a krumpli is felszívja. Ha megfelelő a fűszerezés, hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. Ha rottyant egyet, kettőt, levesszük a gázról. A krumplit ne főzzük teljesen puhára, mert a sütőben fog még puhulni! Ha megfőtt leszűrjük. Kizsírozunk egy tepsit, a krumpli felét szeletelve elterítjük benne, sóval meghintjük. Ráöntjük a hús felét úgy, hogy mindenhova kerüljön. Jöhet rá a maradék krumpli, aztán a többi hús. Reszelt sajttal megszórjuk, 180 C fokra felmelegített sütőben alsó-felső sütésen sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.