A paradicsom és a ricotta remek párosítása egy pitében. Ez az olasz ízeket idéző töltött tészta remekül passzol a magyar konyhába is. És mivel kész tésztából készül, pillanatok alatt elkészíthető. Remek, meleg vacsora, amit még másnap is becsomagolhatunk a munkahelyünkre, és a gyerekeknek az iskolába.

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg ricotta
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 2 bő marék koktélparadicsom
- só, bors
Elkészítés:
A tojást egy keverőtálba felütjük, villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a ricottát, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük. A leveles tésztát papírostul kitekerjük, és beleegyengetjük egy piteformába. Akinek nincs, kitekerheti egy tepsire is. Majd megszurkáljuk villával, és egyenletesen megkenjük a ricottás krémmel, a széleken kb. 1 centit szabadon hagyva, majd kirakjuk a félbevágott koktélparadicsomokkal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk még friss petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal.