Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres édesburgonya

Bár Magyarországon is sok helyen termesztik, mégsem annyira népszerű az édesburgonya, mint a hagyományos „rokona”. Levesnek, köretnek is tökéletes, csupán a fűszerezése igényel mást, mint a fehér krumpli. Önálló ételként is megállja a helyét, ami egyébként kiválóan illik sültek mellé is.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édesburgonya
  • 4 közepes db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 ek fűszersó
  • 4 ek oregánó
  • 3 teáskanál őrölt fekete bors
  • 6 ek kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

Jó alaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd meghámozzuk. A hagymákat és a fokhagymákat megpucoljuk. Ezután az édesburgonyát vékony karikákra vágjuk, a vöröshagymát jó vékonyra felszeleteljük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előveszünk egy nagyobb tepsit. 3 kanál kókuszzsírt eloszlatunk a tepsiben. Ezután alulra szétoszlatjuk a hagymát, majd a burgonyaszeleteket szépen egymás mellé szoros (állítva) felsorakoztatjuk. Egyenletesen megszórjuk fűszersóval, oregánóval és borssal. Majd ismét 3 kanál kókuszzsírt teszünk rá, végül alufóliával letakarjuk. A felmelegedett sütőbe toljuk a tepsinket, és 40-50 percig sütjük. Nem kell levenni az alufóliát, minden kellően megpuhul és megpirul. Kicsit hagyjuk kihűlni, megszórjuk aprított metélőhagymával és már lehet is fogyasztani.