Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Glutén- és laktózmentes csokis muffin

Ma már az ételtoleranciában szenvedőknek sem kell lemondani a finom ételektől, desszertekről. Glutén- és laktózmentesen is istenien étkezhetünk, ugyanis rengeteg alternatíva van már, amivel helyettesíthetjük az olyan alapanyagokat, amikre érzékenyek vagyunk. Ilyen ez a csokis muffin is…

Hozzávalók:

  • 26 dkg rizsliszt
  • 14 dkg cukor
  • 0,8 dl napraforgó olaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl kókusztej

A csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 csepp olaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Az összetevőket tálba tesszük, evőkanállal összekeverjük. Nem kell keverőgép, minden muffin akkor az igazi, ha nincs túldolgozva. Papírokba töltjük, előmelegített sütőben sütjük. Kb. 24 muffin lesz belőle. Míg sül, elkészítjük a tetejére a csokit. Az étcsokit egy lábasba tördeljük, és gőzfürdő fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd hozzácsepegtetjük az olajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd amikor még éppen folyik, belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórjuk kevés kókuszreszelékkel, és hagyjuk teljesen megszilárdulni, majd fogyasztható.