Ma már az ételtoleranciában szenvedőknek sem kell lemondani a finom ételektől, desszertekről. Glutén- és laktózmentesen is istenien étkezhetünk, ugyanis rengeteg alternatíva van már, amivel helyettesíthetjük az olyan alapanyagokat, amikre érzékenyek vagyunk. Ilyen ez a csokis muffin is…
![](https://resr.hu/wp-content/uploads/2025/02/muffin_.jpg)
Hozzávalók:
- 26 dkg rizsliszt
- 14 dkg cukor
- 0,8 dl napraforgó olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl kókusztej
A csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 csepp olaj
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Az összetevőket tálba tesszük, evőkanállal összekeverjük. Nem kell keverőgép, minden muffin akkor az igazi, ha nincs túldolgozva. Papírokba töltjük, előmelegített sütőben sütjük. Kb. 24 muffin lesz belőle. Míg sül, elkészítjük a tetejére a csokit. Az étcsokit egy lábasba tördeljük, és gőzfürdő fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd hozzácsepegtetjük az olajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd amikor még éppen folyik, belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórjuk kevés kókuszreszelékkel, és hagyjuk teljesen megszilárdulni, majd fogyasztható.