Télen sem kell lemondani az isteni epres süteményekről, mert kiváló minőségben kapható fagyasztva. Az epres-habos kocka könnyen elkészíthető, egyszerű, ám annál mutatósabb desszert. Ilyenkor különösen jól jön egy kis szín az asztalra.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás
 - 8 ek cukor
 - 8 ek liszt
 - 1/2 cs sütőpor
 - csipet só
 
A kémhez:
- 1/2 l tejszín
 - 2 cs habfixáló
 - 10 dkg porcukor
 - 30 dkg eper
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük. Ezután megkenjük a tésztát a krémünkkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztáskor kockára vágva tálaljuk. Díszíthetjük friss eperrel vagy tejszínhabbal.







