Nagyon sokan szenvednek gluténérzékenységben. Nekik a pékárura más alternatívát kell találni, ha friss, ropogós kenyeret, kiflit vagy zsömlét szeretnének enni. Mi most egy kukoricalisztes bucit hoztunk, na persze, nem csak allergiásoknak.

Hozzávalók:
- 3,5 bögre liszt
 - fél bögre kukoricaliszt
 - 1 bögre tej (víz)
 - 2,5 dkg élesztő
 - 4 dkg vaj olvasztva
 - szezámmag (tésztába 1-2 kisebb maréknyi, plusz a tetejére)
 - só (ízlés szerint 1-2 tk)
 - cukor, méz (fél-1 tk)
 
Elkészítés:
Edénybe öntjük az 1 bögrényi folyadékot, belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük, állni hagyjuk pár percig, majd belemérjük a liszteket, beletesszük a sót, cukrot, szezámmagot, az olvasztott vajat, összekeverjük, amíg nagyjából összeáll, majd kézzel tovább dolgozunk a tésztával, pár percig dagasztjuk. Majd letakarjuk és kelesztjük, de ez a fázis akár el is hagyható, én, ha sietek, egyből formázom, megkenem a zsemléket felvert tojással, megszórom szezámmaggal. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm kb. 20 perc.







