Ha valaki szereti a görögök tzatziki-jét, akkor ez az étel is nagy kedvence lesz. Csupán annyi változtatással, hogy az uborkát burgonya váltja fel. Tartalmas, isteni finom, ami önálló ételként, de húsok mellé köretként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:
- 1 közepes kígyóuborka
 - 6 ek görög joghurt
 - 30 dkg burgonya
 - 1 kávéskanál só
 - 1 csipet fehér bors
 - 1 lime leve
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 csipet friss kapor
 - 10 dkg olívabogyó
 
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, és felkockázzuk, egy tálba tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kész, hagyjuk kicsit hűlni. Lehúzzuk a héját, és hasonló méretűre daraboljuk, mint az uborkát. Közben elkészítjük az öntetet, a joghurtot egy másik tálban habverővel elkeverjük, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük a fokhagymát, és hozzákeverjük. Őrölt borssal és sóval ízesítjük, majd a kaprot beleszórjuk, és a citromlével pikánssá tesszük. Ráöntjük az uborkával összekevert burgonyára, és kanállal összekeverjük az egészet. Az olívabogyókat félbe vágjuk, és ezt is a salátánkba keverjük. Hűtés után tálaljuk.







