A burgonya az egyik legjobb alapanyag abból a szempontból, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Nem mellesleg még finom is. A húsos töltelék miatt tökéletesen megfelel egy főételnek.

Hozzávalók:
- 10 nagyobb burgonya
 - 25 dkg darált hús
 - 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
 - 1 hagyma
 - 5 dkg tejföl
 - kevés só és bors
 - 4 dkg vaj
 
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és egy karalábé fájó segítségével kiszedjük a belsejét úgy, hogy maradjon pereme, ami megtartja a tölteléket. Főzzük tíz percig, de csak félkészre. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a hússal együtt befűszerezzük. Ezzel töltjük meg a magas falú edénybe állított krumplikat, meglocsoljuk kevés olajjal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át sütjük. Közben a tejfölt összekeverjük sóval és olvasztott vajjal, amit majd tálaláskor helyezünk a krumplik tetejét.







