Nyúl húst manapság már minden nagyobb üzletben kaphatunk. Vidéken rendszeresen fogyasztják, mégis sokan kerülik ezt az alapanyagot. Sokan azt sem tudják, hogy a legkevesebb zsírt tartalmazó húsról beszélünk. Egy ízletes, zöldséges rizses receptben mutatjuk meg nagyszerűségét.

Hozzávalók:
- 50 dkg nyúlhús
- 25 dkg nyúl máj (ha nincs, csirke is jó)
- 20 dkg gomba
- 15 dkg szalonna
- 2-2 paprika, paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg rizs
- só
- bors
- kakukkfü
- rormaring
Elkészítés:
A nyúlhúst felkockázzunk, kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal befűszerezzük, és 1 órán át pácoljuk. Kevés olajon vagy zsíron elősütjük a nyulat. Kivesszük, és a visszamaradt zsiradékba megsütjük a szalonnát. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsütjük. Mehet bele paprika, paradicsom, és a kockára vágott sárgarépa. Jól átpirítjuk, és beletesszük az elősütött nyulat. Vizet öntünk alá, és fél órát pároljuk. beletesszük a májat, gombát, és a rizst, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.