A pekándiót nem használjuk gyakran a magyar konyhában. Aki nem ismeri, érdemes talán ezzel az egyszerű, ám annál finomabb kuglóffal kezdeni. A különlegessége, hogy rizst tartalmaz a tészta, ám lisztet nem.

Hozzávalók:
- 30 dkg gömbölyű szemű rizs
- 5 dkg fenyőmag
- 10 szem datolya
- 1 csipet só
- 1 evőkanál rózsavíz
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dl tej
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg arany mazsola
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Nagy lábosban felforraljuk a tejet a sóval. Beleszórjuk a rizst és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot. A rizst leszűrjük, áttesszük egy nagy tálba. Robotgéppel alacsony fokozaton belekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a rózsavizet, a darált mandulát, a mazsolát, a fenyőmagot és a felaprított datolyát. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű kuglófformát. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-35 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálra borítjuk és melegen fogyasztjuk.