A Chili con carne, vagyis a csilis bab a spanyol konyha egyik legnépszerűbb és legtáplálóbb étele. Mi, magyarok is szeretjük a egytálételeket, a gasztronómiánkhoz nagyon közel áll. Próbálták már nachosszal?

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg tortilla chips
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 evőkanál chili con carne fűszer
- 1 csokor koriander zöld
- 1 doboz vesebab konzerv
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- só
- bors
- 20 dkg sajt reszelve
- 2 ek olívaolaj
- tejföl
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Majd hozzákeverjük a fűszerkeveréket. A paradicsomkonzervet leszűrjük és csak a paradicsomhúst adjuk a darált húshoz. Elkeverjük, és időnként megkeverve pároljuk 15-20 percet. Ezután hozzáadjuk a leszűrt és jól átöblített babot. További 3-4 percig pároljuk, a végén hozzákeverjük a frissen vágott koriander zöldet. A nachost kiadagoljuk hőálló tálra vagy tányérokra, rátesszük a ragut, majd megszórjuk sajttal. Grill alatt vagy sütőben ráolvasztjuk a sajtot. Tálaláskor tehetünk rájuk tejfölt, paradicsom salsát és guacamolét.