Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Chili con carne nachosszal

A Chili con carne, vagyis a csilis bab a spanyol konyha egyik legnépszerűbb és legtáplálóbb étele. Mi, magyarok is szeretjük a egytálételeket, a gasztronómiánkhoz nagyon közel áll. Próbálták már nachosszal?

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg tortilla chips
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál chili con carne fűszer
  • 1 csokor koriander zöld
  • 1 doboz vesebab konzerv
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • bors
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 2 ek olívaolaj
  • tejföl

Elkészítés:

Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Majd hozzákeverjük a fűszerkeveréket. A paradicsomkonzervet leszűrjük és csak a paradicsomhúst adjuk a darált húshoz. Elkeverjük, és időnként megkeverve pároljuk 15-20 percet. Ezután hozzáadjuk a leszűrt és jól átöblített babot. További 3-4 percig pároljuk, a végén hozzákeverjük a frissen vágott koriander zöldet. A nachost kiadagoljuk hőálló tálra vagy tányérokra, rátesszük a ragut, majd megszórjuk sajttal. Grill alatt vagy sütőben ráolvasztjuk a sajtot. Tálaláskor tehetünk rájuk tejfölt, paradicsom salsát és guacamolét.