Hangolódjunk a karácsonyra a konyhában. Olyan kekszekkel kezdjük, ami jól lezárt dobozban sokáig eláll. Így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodni. A gyerekekkel tökéletes közös program ez a mázas-áfonyás ünnepi keksz!

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
 - 20 dkg hideg vaj
 - csipet só
 - 8 dkg porcukor
 - 5 dkg cukrozatlan aszalt áfonya
 - 1 teáskanál levendulavirág
 - 1 tojás
 - 1 teáskanál sütőpor
 
Máz:
- 3-4 evőkanál porcukor
 - 1 citrom vagy lime lé
 
Elkészítés:
Kékes robotgépbe tesszük a lisztet, a sütőport, a sót és a kockára vágott vajat. Gyors, rövid mozdulatokkal morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a levendulát. 2×3 darálunk rajta, majd hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg egy gombóccá áll össze a tészta. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán körülbelül 2 mm vastagra kinyújtjuk, és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük, rácsra szedjük és kihűtjük. A porcukrot átszitáltjuk, majd frissen facsart lime levével sűrűre kikeverjük. Egy ecset segítségével megkentjük a hideg kekszeket. Miután megszáradnak, tálalásig egy papír dobozta helyezzük őket.







