A szalonnás burgonya a főzz négy alapanyagból című rovatban is megállná a helyét. Egy újabb példa arra, hogy hús nélkül is lehet tartalmas, ízletes ételt készíteni.

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
 - 4-5 szelet bacon
 - 5 dkg füstölt szalonna
 - 1 csapott evőkanál mangalica zsír
 - 4 szál újhagyma
 - só
 - bors
 - petrezselyem a díszítéshez
 
Elkészítés:
A krumplit héjában erősen sós vízben megfőzzük. Amíg a krumpli fő, addig darabokra vágjuk a bacont és a füstölt szalonnát, zsírjukat kiolvasztjuk egy serpenyőben. A burgonyát meghámozzuk, vastagabban felkarikázzuk, és a szalonnára tesszük, majd tovább pirítjuk. Időközben hozzáadunk még egy kis zsírt, hogy ne legyen száraz, majd az utolsó néhány percben a karikára vágott újhagymát is beletesszük. Végül borsozzuk, a szalonna miatt csak óvatosan sózzuk. A végeredmény készételként is megállja a helyét, de húsok mellé is tökéletes köretnek megfelel.







