Ma már az ételérzékenységben szenvedők minden alternatívát megtalálnak az alapanyagok helyettesítésére. Épp egy ilyet mutatunk be, hogyan lehet tejtermék- és fehérliszt nélkül is tökéletes ételt alkotni.

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 1 kg csirkemell filé
- 1/2 kg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fűszerpaprika
- szükség szerint étolaj
- 2 dl tejmentes főzőkrém
A nokedlihez:
- 66 dkg rizsliszt
- 8 tojás
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Ezután beletesszük a húst is, és fehéredésig keverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd körülbelül 1 óra alatt készre főzzük, közben fűszerezzük. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, forró vízzel leöntjük, és a húshoz adjuk. További 15 percig főzzük. Eközben a 8 tojást kikeverjük 2 dl vízzel, kevés sóval, majd a 66 dkg barna rizsliszttel, és forró, enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd megfőzzük. Ha a gomba kész, a növényi főzőkrémet hozzáadjuk, felforraljuk és a ragut a nokedlivel tálaljuk.