Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejmentes gombás hús gluténmentes nokedlivel

Ma már az ételérzékenységben szenvedők minden alternatívát megtalálnak az alapanyagok helyettesítésére. Épp egy ilyet mutatunk be, hogyan lehet tejtermék- és fehérliszt nélkül is tökéletes ételt alkotni.

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • szükség szerint étolaj
  • 2 dl tejmentes főzőkrém

A nokedlihez:

  • 66 dkg rizsliszt
  • 8 tojás
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Ezután beletesszük a húst is, és fehéredésig keverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd körülbelül 1 óra alatt készre főzzük, közben fűszerezzük. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, forró vízzel leöntjük, és a húshoz adjuk. További 15 percig főzzük. Eközben a 8 tojást kikeverjük 2 dl vízzel, kevés sóval, majd a 66 dkg barna rizsliszttel, és forró, enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd megfőzzük. Ha a gomba kész, a növényi főzőkrémet hozzáadjuk, felforraljuk és a ragut a nokedlivel tálaljuk.