Azon túl, hogy a sárgadinnye lehűtve isteni finom, és hideg levesként is gyakran fogyasztjuk, sütemények alapanyagaként is tökéletesen szolgál. Például egy muffinban…

Hozzávalók:
- 1 csipet almafával füstölt tengeri só
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- 1 dl hidegen sajtolt repcemag étolaj
- 1 citrom
- 1,5 dl joghurt
- ¼ sárgadinnye
Elkészítés:
Először összekeverjük a szárazanyagokat, majd egy tálba, beleütjük a tojást, és hozzáadagoljuk a nedves anyagokat, folyamatos kevergetés mellett. Ha összeállt a nedves krém, hozzászórjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk. (Lisztenként változik a minőség, ezért lehet, hogy kellhet még 2-3 evőkanál liszt.) Ha kész a tészta, akkor felapríthatjuk a sárgadinnyét, és azt is a tésztába keverjük. Nincs más dolgunk, mint formákba kanalazni, és előmelegített sütőben megsütni. Sárgadinnye aromával ízesített tejszínhabbal díszítve tálaljuk.