Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zakuszka

A nyári időszak már csak azért is tökéletes a befőzésre, mert olcsóbban hozzájutunk az alapanyagokhoz. A zakuszka pedig nagy segítséget lehet a téli időszakban az ételek ízesítéséhez.

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 1,5 kg kápia paprika vagy más piros húsú paprika
  • 1 kg hagyma
  • bors
  • 400 ml olaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 l paradicsomlé

Elkészítés:

Az egész padlizsánokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a bőrük el nem kezd ráncosodni. Megvárjuk, míg kihűl, majd a héjából kikaparjuk a belsejét. A paprikákat szintén a sütőben addig sütjük, amíg a bőre meg nem feketedik, ekkor kivesszük és letakarjuk 10 percre, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét és kiszedjük a csumáját. A kihűlt padlizsán húsát és a paprikát összeturmixoljuk és üvegekbe tesszük.