Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokoládétorta tejszínes-mascarponés krémmel

A csokoládétorták messze magasan a legnépszerűbbek. Még jobban szeretjük, ha pofon egyszerűen elkészíthető. Ez épp egy ilyen recept! Valljuk be, ünnep sem kell ahhoz, hogy az asztalra kerüljön.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg tej
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek gyümölcslikőr
  • csipetnyi só
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. Ezután az összekevert lisztet is óvatosan belefogatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjét. Az elkészült masszát a tortaformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét a torta tetejére simítjuk, a többit nyomózsákba tesszük és az oldalát díszítjük vele. Végül meghintjük a tetejét kakaóval.