A csokoládétorták messze magasan a legnépszerűbbek. Még jobban szeretjük, ha pofon egyszerűen elkészíthető. Ez épp egy ilyen recept! Valljuk be, ünnep sem kell ahhoz, hogy az asztalra kerüljön.

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg tej
- 10 dkg vaj
- 4 ek kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek gyümölcslikőr
- csipetnyi só
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. Ezután az összekevert lisztet is óvatosan belefogatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjét. Az elkészült masszát a tortaformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét a torta tetejére simítjuk, a többit nyomózsákba tesszük és az oldalát díszítjük vele. Végül meghintjük a tetejét kakaóval.