A nyári hőségben mindig jól jön egy sütés nélküli desszert. A pudingos málnatorta is ilyen, és még nagyobb rutint, tudást sem igényel. Viszont amilyen egyszerű, olyan mutatós!

Hozzávalók:
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 46 g fehér csokoládés pudingpor
- 2 dkg zselatin fix
- 3 dl habtejszín
- 0,5 kg málna
A tésztához:
- 15 babapiskóta egészben
- 10 dkg babapiskóta darálva
- 3 dkg margarin olvasztva
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál tej
A tetejére és a tálaláshoz:
- 20 dkg málna
- 1 szép szalag
Elkészítés:
A pudingot, a cukrot kikeverjük egy kevés tejjel csomómentesre, majd tűzön a többi tejjel besűrítjük. Ha kész, fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön be, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma oldalához hozzámérünk egy babapiskótát és kb. 8 cm-en bejelöljük. Ekkorára vágjuk az összest, így kapjuk meg a torta szép egyforma oldalát. A 10 dkg-ot és a leeső piskótákat ledaráljuk le, a margarint megolvasztjuk, és ezeket összekeverjük egy tálban a vanília aromával. A tortaforma aljába egy fóliát teszünk, beleöntjük a vajas piskótát, és kézzel alaposan elnyomkodjuk. Ráhajtjuk a lelógó fóliát, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A málnát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A tejszínt pedig kemény habbá verjük. A kihűlt pudingra rászórjuk a zselatin fixet, ráteszünk egy-két kanál tejszínhabot, kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. Utána óvatosan egy keverőlapát segítségével beledolgozzuk a többi tejszínhabot. A hűtőből kivesszük a tortaformát, szabadítsuk meg az alapot a fóliától, és tegyük vissza a formába. Az oldalát kirakjuk az előkészített babapiskótával, öntsük a belsejébe az egyharmad részét a krémnek, rakjuk ki a málnával, majd öntsük rá a maradék krémet is. Végül a tetejét is szépen tegyük tele a finom málnaszemekkel, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy összedermedjen. Másnap körbekötjük a szalaggal, és úgy tálaljuk!