Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mentás babfőzelék húsgombóccal

Egy egyszerű babfőzeléket is újra lehet gondolni. A fűszerezésen változtatva sokkal frissebbé, a húsgombóccal pedig tartalmasabbá válik.

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • fél tk őrölt római kömény
  • 50 dkg tarkabab, egy éjszakára bő vízbe áztatva
  • 7-8 dl alaplé
  • 2 dl paradicsomlé
  • 8-10 mentalevél
  • 1-2 cikk lime leve
  • bors
  • chilipehely
  • pár mentalevél a tálaláshoz

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma kinyomva
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítjuk az olajon. Sózzuk, egy-egy kanál vízzel meglocsoljuk, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük a római köménnyel, majd ráborítjuk a beáztatott, lecsepegtetett fehérbabot. Felöntjük az alaplével, beledobunk 4 mentalevelet, és fedő alatt 30 percig főzzük. Ekkor kerülnek bele a gombócok, amihez az alapanyagokat alaposan összedolgozunk, és kis gömböket formálunk belőlük. További 25-30 percig főzzük fedő alatt. Amikor már majdnem puha a bab, beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk és már csak néhány percig főzzük. Belefacsarjuk a lime levelet, cihilipehellyel, olívaolajjal, finomra vágott mentával tálaljuk.