A lecsó már önmagában is tartalmas, de egy kis hússal és nokedlivel felturbózva igazán laktatós étellé varázsolható. A nyár, a kerti főzések slágere lehet.

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl napraforgó olaj
- 5 közepes fej vöröshagyma
- 2 kg lecsópaprika
- 1 kg paradicsom
- só ízlés szerint
- 1 kg darált sertéscomb
- 20 dkg kolbász
A tálaláshoz:
30 dkg kész galuska
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén kisebb kockákra daraboljuk. A paradicsomokat szeleteljük, a paprikát pedig felszeleteljük. A fölmelegített bográcsba tesszük a szalonnát, majd amikor elegendő zsír sült ki belőle, rádobjuk a hagymát és együtt dinszteljük. Ha kész, hozzáöntjük az előkészített paprikát és paradicsomot, gyakori kevergetés mellett pároljuk. Ha félig kész, sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert a szalonna is elég sós. Ekkor hozzátesszük a darált, egy száraz serpenyőben előre pirított húst, a karikára vágott kolbászt, és jól összekeverve készre főzzük. Amikor kész, hozzákeverjük a nokedlit, és összemelegítjük, majd tálalhatjuk. Kínáljunk hozzá finom tejfölt és kenyeret.