Rengeteg praktika, trükk a titka a csodálatos desszerteknek. Hogy lesz egy tészta csíkos? Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű. A zebra kuglóf erre is választ ad.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 kisebb tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj a forma kikenéséhez
- 1 ek zsemlemorzsa a forma szórásához
A csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 7 dkg tejcsoki
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük. Egy csőrös kuglófformát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra 1 evőkanál kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk. A tészta szépen szétterül a formában. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Pár perc után rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a csokimázhoz a tejszínt és a csokikat összemelegítetjük, majd levesszük a tűzről, mikor már összeolvadt egy masszába. Várunk kb. 10 percet, majd a kihűlt a kuglófra lassan ráöntjük. Csak akkor szeleteljük, ha már megszilárdult a máz is.