Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés, paradicsomos bulgur

A bulgurt a magyar konyhában még mindig csak kevesen használják, pedig kifejezetten tápláló alapanyag. A török rizsként is nevezett tört búzából egy kis hússal és fűszerekkel igazán ízletes és finom étel varázsolható.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1-1-1 szelet kaliforniai paprika (zöld, piros, narancssárga)
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 0,5 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 csapott teáskanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 10 dkg bulgur

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Ezt követően a kockára vágott paprikát is a fazékba tesszük, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet. Tálaljuk és fogyasztjuk!