Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szalámis csicseriborsó saláta

A csicseriborsót általában leveshez vagy a jól ismert humuszhoz használjuk. Pedig azon túl, hogy szuper „fasírtot” is készíthetünk belőle, kiváló saláta alapanyag.

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalámi tetszés szerint
  • 24 dkg csicseriborsó konzerv
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szalámit felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a hideg vízzel lemosott és leszűrt csicseriborsót, a vékony szeletekre vágott hagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott salátát. A dresszinghez az olajat elkeverjük az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. A dresszinget a salátára öntjük, jól elkavarjuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.