Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos hamis muszaka

Hogy mitől hamis a muszaka? Attól, hogy a jól ismert receptben a padlizsán helyett burgonyát használunk. Így is egy isteni főétel lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 40 deka darált hús
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • kevés tej
  • só, bors, őrölt piros paprika, ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük, megfűszerezzük sóval és ételízesítővel. A hagymát elszeljük, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt paprikával és lassú tűzön kb. 1o percig főzzük. A tepsi alját olajjal vékonyan meglocsoljuk, és elosztjuk rajta a karikákra vágott krumplit. A következő réteg a hús, majd ismét a krumpli. Előmelegített sütőben 2oo fokon kb. 45 percig sütjük. Közben elkészítjük hozzá az öntetet, így a 3 tojásból, tejfölből, tejből a só, bors, őrölt paprika hozzáadásával. Kb. 45 perc után kivesszük a muszakát a sütőből, ráöntjük az öntetet és kb. 15 percre visszarakjuk sülni. Tetszés szerint sajttal megszórható.