Megszámlálhatatlan a lista, olyan sok alapanyagból lehet mártogatós ételt készíteni. A hús is tökéletesen alkalmas erre, ami ezúttal a bolognai ízvilágot képviseli.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg friss spenótlevél
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 tk bazsalikom
- 1,5 tk oregánó
- 0,5 tk rozmaring
- 1,5 tk pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 3 dl paradicsompüré
Elkészítés:
A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Kevés pirítás után hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megfűszerezzük a hozzávalóval, végül összepároljuk. Fedővel lefedve 20 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés vizet. Lehúzzuk a tűzről, ekkor kerül bele a friss darabolt spenót. Jól összekeverjük. Egy hőálló sütőedénybe öntjük, majd beleütünk négy tojást, és előmelegített sütőben készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk.