A kiváló ízek, a fűszerek harmonizációja mellett még egy előnye van a keleti konyhának: gyorsan elkészülnek. Most egy csirkés egytálételt hoztunk, ami igazi ízkavalkád.

Hozzávalók:
- 30 dkg csirke
- 4 cm gyömbér
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 10 dkg csírák
- 1 kis sárgarépa
- 0,5 dkg bambuszrügy
- 0,5 dkg erdei gomba
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 1 kisebb chili
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 közepes újhagyma zöldje
Elkészítés:
Lehetőség szerint a wokot, ha nincs, akkor egy nagy serpenyőt (ahogy én is tettem) tűzforróra hevítsünk fel. A húst vágjuk vékony csíkokra, és kevés olaj hozzáadásával alaposan, és hirtelen pirítsuk körbe a wokban, majd szedjük ki szűrőkanállal. A maradék olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott chilit és a julienne-re (gyufaszál hosszúságú, vastagságú szeletek) vágott gyömbért és zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk gyorsan a csíkozott paprikát, gombát, bambuszt, julienne sárgarépát, nagy lángon gyorsan egybepirítjuk, visszaöntjük a húst, és befűszerezzük a mézzel és a szójaszósszal, citromlével, és adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a csírát, elkeverjük, és lezárjuk a tűzhelyet, ekkor keverjük hozzá a finomra aprított korianderzöldet. Tálaláskor megszórjuk kevés újhagymazölddel.