Nem biztos, hogy mindenki egyetért azzal: hús nélkül is van „élet”. A töltött gomba fejek is ezt támasztják alá. Laktató és finom.

Hozzávalók:
- 50 dkg nagyobb gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
- nagy csipet só
- kis csipet őrölt bors
- 1 kis csokor medvehagyma
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, burgonyapürén tálaljuk.