Hogyan lehet egy sült csirkecombból egytálételt készíteni? Annyi a titok, hogy a körettel együtt kell megsütni, ami ebben az esetben sárgaborsópüré.

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 6 dl paradicsompüré
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 dl csirkehúsleves – kockából is jó
- 2 ág friss kakukkfű
- só
- olívaolaj
A sárgaborsópüréhez:
- 25 dkg sárgaborsó
- 1 nagy krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej hagyma
- kevés pirospaprika
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, megtisztítjuk, meg alaposan besózzuk a bőr alatt is. Egy mély serpenyőben, közepes lángok megpirítjuk a húst kevés olívaolajon, mindkét oldalukon 5-5 percig. Amikor kész, félretesszük, de a serpenyőben hagyjuk az olajat. A lángot mérsékeljük, majd ebben pirítjuk meg a fokhagymákat is. Amikor már illatozik, beleöntjük a paradicsommal és a húslevessel, sózzuk, és lassan elkezdjük forralni, ügyelve, hogy ne égjen meg. Amikor felforrt, visszatesszük a húsokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd kis lángon készre főzzük. Közben elkészítjük a köretet. Az előzőleg már beáztatott sárgaborsót feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve főzzük, időnként megkeverjük. Amikor már kezd szétfőni, és nagyon fröcsköl, levesszük a tűzről, és az egészet pépesre turmixoljuk. Ekkor visszaborítjuk a fazékba, és összerottyantjuk.