A medvehagyma szezonjában vagyunk. Sok mindennel passzol ez a friss, enyhe fokhagyma ízű „fűszer”. Most a túróval párosítottuk egy isteni pite formájában.

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg medvehagyma
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, apróra vágjuk, majd a villával áttört túróhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A kinyújtott tésztát két egyenlő részre vágjuk, egy hőálló edénybe helyezzük az egyik felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Rátesszük a másik tésztát is, megkenjük a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockára vágva tálaljuk!