Ha a wellington bélszínt túl nagy „falatnak” gondolod, próbálkozz először ezzel a receptünkkel. Sokkal kisebb a kockázata, hogy elrontod. 😉

Hozzávalók:
- 1 egész szűzpecsenye
- 50 dkg leveles tészta
- 40 dkg spenót
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
- fokhagyma
- szezámmag
- tojás a tészta megkenéséhez
- 1 kanál olíva olaj a hús sütéséhez
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk.
A húst megtisztítjuk a hártyáitól, sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon minden oldalán átsütjük.
A spenótleveleket megtisztítjuk, alaposan lecsöpögtetjük, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és ízesítjük kevés fokhagymával, majd a tészta hosszabbik oldalán egy csíkban elegyengetjük.
A spenótcsíkra ráhelyezzük a szűzpecsenyét, behajtjuk a tészta végeit, feltekerjük, és egy sütőedénybe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.