Hogyan lehet tésztából tartalmas és laktatós ételt készíteni? Egy kis zöldséggel, sajttal, némi bacönnel megbolondítva.

Hozzávalók:
- 50 dkg olasz tészta
- 1 brokkoli
- 4 dl tejföl
- 15 dkg bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 1-2 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
- ételízesítő
Elkészítés:
A brokkolit nagyobb darabokra szétszedjük, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben, a tészta főzővízéhez hozzáadunk egy-két evőkanál olívaolajat.
Amíg a tészta és a brokkoli megfő, a szalonnát apró kockára vágjuk, és pici olajon pörcösen lepirítjuk. A megfőtt brokkolit kiszedjük, és késsel durvára aprítjuk. A tésztát leszűrjük
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleborítjuk a kifőtt tésztát és a brokkolit.
A tejfölt kevés lisztel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, esetleg ízlés szerint ételízesítővel összekeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejére szórjuk a lepirított szalonnát és megszórjuk reszelt sajttal.
220 fokra előmelegített sütőben, körülbelül tíz perc alatt készre sütjük.