Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Genovai pite

Nem csak az almás pite lehet finom! Ezt igazolja az a spenótos, túrós, sajtos tészta, ami a Genovai pite nevet kapta. Mutatós, tartalmas, tökéletes vendégváró étel!

Hozzávalók:

  • 35 dkg leveles tészta
  • 80 dkg friss spenót
  • 40 dkg tehéntúró
  • 11 tojás
  • parmezán sajt
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • vaj

Elkészítés:

Felengedés után két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy olajjal megkent 24 cm-es sütőformát. A spenótot alaposan megmossuk, és nagyjából összevágjuk. Kevés sóval puhára pároljuk, majd ha kicsit kihűlt, alaposan kinyomkodjuk a levét.
Felverünk 4 egész tojást, sózzuk és borsozzuk, kb. 4 evőkanál reszelt parmezánt hozzáadunk, majd az áttört túrót és a kinyomkodott spenótot.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztára halmozzuk tölteléket, majd 6 mélyedést alakítunk ki benne, melyekbe először egy-egy darab vajat teszünk, majd beleütünk egy-egy tojást, megsózzuk és megborsozzuk, ezután megszórjuk pici reszelt sajttal.
Befedjük a másik részt kinyújtott tésztával, és a széleit jól összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvet tojással, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából egy órára. Langyosan vagy hidegen tálaljuk!