A sütőtök egy igazi téli íz, mely nem csak Halloween idején népszerű, hanem sokan egész télen nagy örömmel fogyasztják. Kesudióval és curryvel megbolondítva pedig egészen különleges ízélményt kínál!

Hozzávalók:
- 90 dkg sütőtök meghámozva
- 1 közepes édesburgonya
- 3 közepes répa meghámozva
- kevés fenyőmag
- olíva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 dkg kesudiókrém
- 7,5 dl zöldségalaplé vagy víz
- só,bors ízlés szerint
- kevés curry
- magok tálaláshoz
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal, és a fenyőmaggal együtt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. A vöröshagymát megpároljuk egy kevés olíva olajon, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a megsült zöldségeket. Felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, ízesítsük sóval, borssal és kevés curryvel. Amikor felforrt, botmixerrel pürésítsük, és hozzáadjuk a kesudió krémet. Szükség és ízlésünk szerint adhatunk hozzá még alaplevet. Tálaláskor megszórhatjuk kevés maggal.