Hozzávalók:
12 sertés virsli
12 szelet bacon
30 dkg trappista sajt
A panírozáshoz:
1 bögre finomliszt
6 tojás
1 bögre zsemlemorzsa
6 csipet só
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A virslit középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával. Lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem folyik ki a sajt!
Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon, először lisztbe, majd a sóval ízesített tojásba, végül pedig a prézlibe forgatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük.
Körettel főételként fogyasztjuk, de főzelékekhez is nagyon finom.