Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

1 őzgerinc sütőformához
11 dkg margarin
3 tojás
11 dkg porcukor
11 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancs-és citromhéj

A forma kikenéséhez:

3 dkg margarin
1 evőkanál liszt

A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük, és a héját leszedjük. Apró darabokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. A tojásokat felütjük, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A sárgákhoz először porcukrot és vaníliás cukrot keverünk. Amikor már jó habos, apránként hozzáadjuk a margarint és a citromhéjat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a pirított manduladarabkákkal, az előzőleg megmosott mazsolával, a kandírozott citrom-és narancshéjjal, és a kis kockákra vágott aszalt gyümölcsökkel. Kevés őrölt fahéjat is szórunk bele. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákhoz felváltva, apránként adagoljuk a lisztes keveréket és óvatosan, nehogy összetörjön, a tojáshabot. Az őzgerincformát kikenjük zsiradékkal, és megszórjuk liszttel. Ebbe borítjuk bele a masszát. Eligazítjuk, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön, kb. negyven perc alatt tűpróbáig sütjük.
Megvárjuk, míg kicsit hűl, utána kiborítjuk, és ferdén szeleteljük. Sokáig elálló, finom sütemény.