Hozzávalók:
8 dkg
2,1 dkg porcukor
0,6 dkg kukoricakeményítő
zöld ételfesték
Elkészítés:
A tojásfehérjét összekeverjük egy tálban a cukorral és a keményítővel. Egy lábasban vizet forralunk, erre tesszük a lábast úgy, hogy ne érjen az alja a vízbe. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a keveréket, amíg nem csípi az ujjunkat. Vagyis, ha beleérintjük az ujjunkat, és a meleg már picit csípi, akkor jó, és nem kell tovább melegíteni. Egy habverőtálba tesszük, és elkezdjük felverni. 5-10 perc kell, hogy fényes habot kapjunk.
Közben a sütőt előmelegítjük 70-80 fokra, és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral.
Ha már majdnem kész a hab, ekkor kerül bele az ételfesték. Érdemes apránként, hogy a tetszés szerinti színt kapjuk meg.
A zöld habot csillagfejes nyomózsákba tesszük, és karácsonyfákat nyomunk belőle. Ezt követően a sütőbe tesszük, és kb. 1,5-2 órán át szárítjuk. Közben nézzünk rá, hogy nehogy túlsüljön. Ha kész, tetszés szerint díszíthetjük.