Hozzávalók:
30 dkg kolbász
10 dk spenót
1 közepes vöröshagyma
5 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
2 babérlevél
2 dl tejföl
1 kávéskanál mustár
2 csapott ek finomliszt
2 l víz
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
Rátesszük a karikára szeletelt kolbászt, meghintjük fűszerpaprikával és kicsit pirítjuk.
Felöntjük 2 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, és belepréseljük a megtisztított fokhagymát. Beletépkedjük a spenótot és felforraljuk.
A tejfölt kikeverjük a mustárral, liszttel egy merőkanálnyi levessel. Jól kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.