Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citrommázas citromos kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához:

3 egész tojás

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom leve és héja

0,8 dl olaj

0,8 dl víz

19 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

A mázhoz:

10 dkg porcukor

1 citrom frissen leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és a lereszelt héját, majd jó habosra verjük. Belemérjük a vizet, az olajat, a lisztet és a sütőport, ezzel is elkeverjük.

Ekkor forgatjuk hozzá a tojások felvert habját, óvatosan, ügyelve, hogy ne törjük össze. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát, majd a sütőbe tesszük, és ötven perc alatt készre sütjük.

Míg hűl a tészta, a porcukrot kis tálba szitáljuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, és keményre habosítjuk, majd a tésztára csurgatjuk.