Hozzávalók:
A tésztához:
3 egész tojás
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
0,8 dl olaj
0,8 dl víz
19 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 citrom frissen leve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és a lereszelt héját, majd jó habosra verjük. Belemérjük a vizet, az olajat, a lisztet és a sütőport, ezzel is elkeverjük.
Ekkor forgatjuk hozzá a tojások felvert habját, óvatosan, ügyelve, hogy ne törjük össze. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát, majd a sütőbe tesszük, és ötven perc alatt készre sütjük.
Míg hűl a tészta, a porcukrot kis tálba szitáljuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, és keményre habosítjuk, majd a tésztára csurgatjuk.