Hozzávalók:
A töltelékhez:
4 fej lilahagyma
1-1-1 zöld, sárga és piros kaliforniai paprika
Pácolni kell:
60 dkg csirkemell filé
A páchoz:
4 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors ízlés szerint
2 mokkáskanál őrölt római kömény
2 mokkáskanál őrölt chili
2 teáskanál morzsolt oregánó
4 dl olívaolaj
só ízlés szerint
A sütéshez:
6 dl olívaolaj
4 lime
2 csokor korianderzöld
A tálaláshoz:
4 tortillalap
cheddar sajt
Elkészítés:
Felcsíkozzuk a csirkemellet. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összekeverjük, majd 1 órára félretesszük állni.
Közben a paprikákat felcsíkozzuk, felszeleteljük a lilahagymát. Az 1 óra elteltével olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben. Rádobjuk az előkészített kaliforniai paprikát és lilahagymát, majd kb. 10 perc alatt összepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a bepácolt húst. Magas hőn 3-4 perc alatt összepirítjuk. Rácsavarjuk a lime levét. Alaposan összeforgatjuk vele. Rátépkedjük a korianderzöldet, és ezzel is összeforgatjuk.
Tálalásnál a tortillákba töltjük, és cheddar sajttal megszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá szeletelt zöld citromot.