Hozzávalók:
25 dkg birkahús
25 dkg csirkemell
25 dkg zöld száraz-borsó
25 dkg paradicsom
25 dkg cukkini
só
2 vöröshagyma
3 evőkanál paradicsompüré
5 evőkanál olaj
3 dl húsleves
2 dl vörösbor
fekete bors
25 dkg kuszkusz
Elkészítés:
Beáztatjuk a borsót, majd puhára főzzük. Apróra vágjuk a hagymát, és kevés olaj üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a falatokra vágott birkahúst, kis idő múlva az ugyancsak apróra vágott csirkehúst, majd felöntjük a vörösborral és puhára pároljuk. Mielőtt kész lenne, hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük a ragunkat kevés paradicsompürével.
Időközben beáztatjuk a kuszkuszt, és 20 percig pihentetjük, majd áttesszük egy nagy szűrőbe, amelyet rá tudunk helyezni a párolgó húsos edényre. Lefedjük, és együtt pároljuk mindkettőt. Ha elkészültek a hozzávalók, a grízhez keverünk kevés olajat, körbetesszük egy nagy tál aljára, elterítjük rajta a párolt zöldborsót, majd beleöntjük a közepébe a zöldséges-húsos ragut.