Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Currys zöldbableves

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

20 dkg zöldbab

20 dkg brokkoli

20 dkg burgonya

só, bors

fokhagyma

1 doboz tejszín

1 kk pirospaprika

1 citrom leve

1 ek liszt

tárkony

curry

olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket kockákra vágjuk, és egy pici olajon fehéredésig pirítjuk. Felengedjük egy liter vízzel, vagy ha jobb ízt szeretnénk elérni, akkor hús alaplével, és forraljuk, közben beízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, tárkonnyal, curryvel, fokhagymával.

A megpucolt és felkockázott burgonyát is beletesszük, ezzel egy időben az összedarabolt zöldborsót és rózsáira szedett brokkolit is hozzátesszük. Puhára főzzük.

Összekeverjük a tejszínt, egy kanál lisztet, a pirospaprikát és a citrom levét habverővel, és a forrásban lévő leveshez öntjük. Pár percig forraljuk még, hogy a tejszín besűrűsödjön, és forrón tálaljuk.