Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
20 dkg zöldbab
20 dkg brokkoli
20 dkg burgonya
só, bors
fokhagyma
1 doboz tejszín
1 kk pirospaprika
1 citrom leve
1 ek liszt
tárkony
curry
olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket kockákra vágjuk, és egy pici olajon fehéredésig pirítjuk. Felengedjük egy liter vízzel, vagy ha jobb ízt szeretnénk elérni, akkor hús alaplével, és forraljuk, közben beízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, tárkonnyal, curryvel, fokhagymával.
A megpucolt és felkockázott burgonyát is beletesszük, ezzel egy időben az összedarabolt zöldborsót és rózsáira szedett brokkolit is hozzátesszük. Puhára főzzük.
Összekeverjük a tejszínt, egy kanál lisztet, a pirospaprikát és a citrom levét habverővel, és a forrásban lévő leveshez öntjük. Pár percig forraljuk még, hogy a tejszín besűrűsödjön, és forrón tálaljuk.