Hozzávalók:
17 dkg friss spenót
12,5 dkg natúr krémsajt
olívaolaj
só
őrölt feketebors
1 csipet őrölt szerecsendió
8 dkg főzőtejszín 21%-os
25 dkg túró
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, szárait letépkedjük és felaprítjuk nagyobb darabokra. Kevés olívaolajon a fűszerekkel megfonnyasztjuk.
Ezután aprítógépbe tesszük a krémsajttal és a tejszínnel együtt. Összekeverjük. Kézzel hozzákeverjük a túrót és finomra vágott petrezselymet is. Hűtőben 1-2 óráig tároljuk, hogy összeérjenek az ízek és kicsit sűrűbb legyen.
Az uborkát megmossuk, és vastagon felszeleteljük, majd kiszedjük a közepét, a paradicsomokat félbe vágjuk, és szintén kiszedjük a magokat. Ebbe töltjük a krémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.