Hozzávalók:
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 lisztes burgonya
15 dkg ceruzabab
1 vöröshagyma
1/2 zellergumó
1,2 l húsleves
1 csokor friss tárkony
2 dl natúr joghurt
1 bögre kukoricapehely
só, bors
tárkonyecet
1 ek olaj
Elkészítés:
Az összes zöldséget megmosom, a répákat felkarikázom, a zellert és a burgonyát felkockázom, a ceruzababot és a hagymát felaprítom.
Az olajhoz fél dl vizet adok, ebben párolom meg a hagymát, majd a többi zöldséget, egy kis idő elteltével hozzáöntöm a húslevest. Így főzöm egy darabig, majd beleteszem a burgonyát, és sóval, borssal fűszerezem, majd mindent puhára főzök. A főzés vége felé beleteszem a kukoricapelyhet és a tárkonyt, de ez utóbbit kiveszem a levesből miután levettük a tűzről.
Ekkor öntöm bele a joghurtot, majd ízlés szerint teszek bele tárkonyecetet, és forrón tálalom.