Hozzávalók:
8 palacsinta
A töltelékhez:
40 dkg sült sütőtök
3 evőkanál méz
1 citrom 2 evőkanálnyi leve
A panírhoz:
tojás
liszt
30 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált dió
A tálaláshoz:
fahéj
porcukor
olaj
Elkészítés:
Szokásos módon elkészítjük a palacsintát.
A megsült sütőtököt villával összetörjük, hozzáadjuk a három evőkanál mézet, és a citrom levét.
Megtöltjük a palacsintatésztát úgy, hogy a közepére csíkban helyezzük el a tököt, be kell hajtani a széleit jobbról és balról, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezután szemből feltekerjük.
Bepanírozzuk, nem a hagyományos módon, csak annyiban különbözik, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük még a darált diót is. Olajban kisütjük.
Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.