Hozzávalók:
1 kisebb fejes saláta
25 dkg zöldborsó
15 dkg főtt burgonya
1 csokor mentalevél
1 kávéskanál mustár
3 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál kristálycukor
1 mokkáskanál só
1 csipet őrölt fekete bors
2 evőkanál olívaolaj
100 ml víz
Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, ha lehűlt megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk.
A salátát megmossuk, 2-3 levelet félre teszünk a tálaláshoz. A többit apróra vágjuk. Keverőtálba téve hozzáadjuk a leszűrt konzerv zöldborsót.
A mentaleveket megmosva felaprítjuk, félre tesszük.
Összeállítjuk a salátalét: a mustárt, ecetet, cukrot, sót, a frissen őrölt borsot és az olívaolajat kikeverjük, felengedjük vízzel, majd a salátás borsóra öntjük, hozzákeverjük a mentaleveleket és a krumplit.
Salátás tálba helyezzük a félre tett egész salátaleveleket, és ráborítva a zöldborsós salátát, tálaljuk.