Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Habcsók selyemcukorral

Hozzávalók:

2 tojásfehérje

csipetnyi só

9 dkg porcukor

1 evőkanál vaníliás cukor

1 evőkanál kukoricaliszt

1 teáskanál almaecet/fehérborecet

fél teáskanál őrölt fahéj

5 dkg színes selyemcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.

Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.

Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire. Színes selyemcukrokat összetörünk, megszórjuk a kis habokat, majd 150 fokon kb. 30 percig sütjük.

A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.

Lehet még színesebbé tenni: megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, és a megsült csókok alját belemártjuk fél centire, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.