Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
3 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál porcukor
A tálaláshoz:
gyümölcsök
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel eldolgozzuk, majd kinyújtjuk és sütőformába tesszük úgy, hogy a széle valamelyest kilógjon, hogy piteformájúra süljön.
180 fokos sütőben 12 percen át sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet és a tejszínt összekeverjük és felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és hozzáadjuk.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a csokoládés krémhez. Csak melegítjük, ügyeljünk, nehogy főjön, amikor belekeverjük! Krémesre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk közben.
Ezután hozzáadjuk a vajat is és langyosra hűtjük. A krémet ráöntjük a pitére és 180 fokon újabb 10 percig sütjük.
Tálaláskor gránátalmával, szederrel díszítjük, tehetünk mellé frissen felvert tejszínhabot is.